De "spin off" van wat is hier gebeurd

 

Niet alles wat je tegenkomt tijdens deze fotografische zoektocht, is direct passend voor het thema “wat is hier gebeurd”,  maar levert soms wel verrassende beelden op.

De gevel van een kraakpand op het industrieterrein. Onkruid groeit uit de lichtbakken. Achter de ramen spelen zich onverklaarbare dingen af.

Een met kroos bedekte sloot onder een viaduct van de snelweg. Op het met groen tapijt bedekte water drijven ondefinieerbare voorwerpen, die de suggestie van kinderspeelgoed wekken. De Donald Duck grafiti op de brugpijler versterkt die indruk.

Een spiegeling in het raam van een zwembad. De uitsnede geeft de indruk van een ingelijst schilderij. De tegelwand in het zwembad geeft het geheel een surrealistisch raster. De beugels van de fietsenstalling versterken het vervreemdende effect.

Graffiti als fotografisch onderwerp is meestal niet interessant, want het wordt al gauw een registratie van wat anderen hebben gecreëerd. Bij deze van de spangenaren heb ik door de uitsnede, de kleur en de structuur wel een eigen invulling gepoogd te geven.