Fotoproject "wat is hier gebeurd?"

 

In 2015 van start gegaan met een nieuwe foto-uitdaging, “Wat is hier gebeurd?”

Het streven is om een reeks foto’s te maken, die een beklemmende indruk achterlaten bij de beschouwer, waarbij de vraag wordt gesteld “wat is hier aan de hand, of wat is er gebeurd?”.

Het is nog “work in progress” , er zullen ongetwijfeld  nog foto’s bijkomen, maar er zullen gaandeweg het proces ook weer foto’s  afvallen.  Het gaat er niet om wat precies is afgebeeld, maar meer om het gevoel wat de afbeelding bij de beschouwer oproept. Een gevoel van verlatenheid en “tristesse”. Maar het is allemaal maar suggestie. De werkelijkheid is niet zo, althans niet in mijn leven.

De bleekheid van de kleuren en het geaccentueerde contrast moeten het effect versterken.

Wat we zien is de rand van de stad. Een onduidelijk stukje woeste grond, waar in het recente verleden iets smerigs is gedumpt. Een stuk prikkeldraad en onduidelijke, onfrisse voorwerpen bij het hek van een bedrijfspand. Een wandelpaadje aan de rand van een kerkhof. Losse blaadjes op een stoep,  die direct grenst aan een betonnen muur. De kaalheid accentueert de afwezigheid van enig leven. De blaadjes verraden toch dat er iets van natuur in de buurt moet zijn, of zijn geweest. De gevel van een evenementenhal. De niet meer werkende feestverlichting is overgeleverd aan de elementen en schuurt tegen de gevel, sporen achterlatend.