Fotografie

Fotografie

Ik fotografeer o.a. landschappen, stadslandschappen en water.

In mijn fotografie gaat het er niet zo zeer om wat er precies op de foto staat, maar meer over het gevoel dat mijn werk bij de beschouwer oproept. Abstracte of impressionistische “kunst”, maar dan op fotografische wijze tot stand gebracht. Veelal onderwerpen dichtbij huis en vooral dichtbij mijzelf. Het bijzondere van het alledaagse. Niet afbeelden, maar verbeelden. Wat is hier gebeurd en waar kijk ik als beschouwer naar en wat doet dat met me? Ik ben niet op zoek naar het bewerkstelligen van een effect, maar naar het oproepen van een gevoel.

Dat geldt in mindere maten natuurlijk voor mijn foto’s van de kanotochten waaraan ik heb mee gedaan. Die geven een indruk van de tocht en het landschap dat aan je voorbij trekt tijdens het peddelen.

Mijn fotografische stijl is redelijk minimalistisch. Ik probeer met zo min mogelijk ingrediënten de essentie weer te geven. Daarbij veel aan het voorstellingsvermogen van de beschouwer overlatend.

Op mijn foto’s zijn nauwelijks mensen te zien. Niet dat ik een hekel heb aan mensen, maar als ze er op staan moeten ze wat mij betreft meer betekenen dan alleen een object van compositie. Wel zijn vaak sporen van menselijke activiteit op mijn foto’s waar te nemen, maar de mensen zelf ontbreken meestal.

 

Reacties of vragen kunnen gemaild worden naar

info@huubbierens.nl

 

Ik zit ook op Facebook.